Hei,

Begynner å bli vant til å starte hvert blogginnlegg med å si at det var lenge siden sist, men sånn er det dessverre når tiden ikke strekker til. Det er siste innspurt på mitt første år som selvstendig næringsdrivende og det krever mye jobb. I tillegg har vi jobbet på spreng i huset de siste ukene; vi har dratt direkte oppi huset etter jobb hver eneste dag, og jobbet til sent på natt. Jeg har brukt hvert eneste ledige sekund på å jobbe i huset, og nedprioritert alt annet. Kjenner det skal bli godt å få tid til å være sosial, trene, gå på skiturer og slappe av igjen. Bare det å ha tid til å gjøre det vi vil kommer vi til å sette sååå mye mer pris på fremover, det er jeg sikker på.
Vi bestemte oss for litt siden for å leie inn hjelp til å sparkle, pusse og male alle gipsveggene. De kunne starte denne uka, og derfor måtte alt være klart til da. Det ble bokstavelig talt blod, svette og tårer for å rekke det, men vi klarte det heldigvis. Det betyr at det ikke er så mye vi kan gjøre i huset nå fremover mens de holder på, og det passer egentlig bra. Vi må nemlig flytte ut av leiligheta til 1.januar, da den nye eieren skal ta over. Så nå bruker vi all ledig tid på å pakke ned tingene våre og gjøre klart til flytting. Vi flytter i kjelleren til mamma og pappa frem til huset er ferdigstilt, men kommer til å flytte mesteparten av tingene våre inn i de rommene som er ferdige i huset 🙂

Så, over til fargevalget – det du i utgangspunktet sikkert kom hit for å lese om. Som dere vet er kjøkken, spisestue og stue i ett nede. Kjøkkeninnredningen er svart og på selve kjøkkenveggen (veggen mellom benkeplate og overskap) vurderer vi å ha vinyltapet. Problemet er bare at det er så mange fine å velge i! Har funnet noen fine fra “Passepartout”-kolleksjonen til Borge, så kanskje vi ender opp med en av de. Tidligere i kveld fikk jeg faktisk en idé om å legge tynne eikeplater (4,6 mm) der. Har ikke fått snakket med samboeren om det enda, og vet egentlig ikke om det er egner seg på en kjøkkenvegg heller (noen som vet?). Men det hadde jo vært veldig stilig da!!

(Bilde fra Trebutikken.no)

Taket blir malt i fargen “Klassisk hvit”, som er en av grunnfargene i huset. Veggene vil bli malt i den lyse, varme gråfargen “Sheer grey”. En av veggene på stua (der TV’en skal henge) blir malt med kalkmaling i fargen “Varmgrå”. Tror det blir en fin kombinasjon til gulvet vårt som er “Kalket nordisk eik” fra Pergo 🙂 Dere vet jo at vi er glad i svarte møbler og interiør, og vi tenker å gå for det i nyhuset også. Derfor tror jeg det var greit å velge såpass lyse farger på veggene, så rommet ikke blir altfor mørkt.

 

Jeg skal også vise dere hva vi har bestemt oss for av møbler, så titt innom i morgen hvis du vil se!