Hei!

Loftstua

Blitt en stund siden sist, og det er rett og slett fordi at tiden ikke strekker til. Har hatt mye å gjøre på jobb i det siste, og ellers tar husbyggingen opp hvert eneste ledige minutt. En ting er selve arbeidet i huset, men logistikken rundt tar minst like mye tid. Det skal ryddes, kjøres søppel, bestille og hente materiale, bestemme forskjellige detaljer osv osv. Det er noe som må fikses hver dag omtrent, så det er litt å tenke på.

Trappeoppgangen

Oppe i andreetasjen er de tre soverommene ferdigmalt og listene rundt vinduene har kommet på. Venter på taklister som jeg har bestilt, og når de kommer skal de males noen strøk før de kommer opp. På badet oppe er vi ferdige med å isolere og å legge gips i taket. På gulvet har det blitt lagt varmekabler før det ble flytsparklet. Nå venter vi bare på fliser og baderomspanel – og når de kommer tar det nok ikke lang tid før det er på plass. Vi får nemlig god hjelp av håndverkere på badene 🙂 På kontoret er halve rommet ferdig malt, hehe. Der er det nemlig over 4 meter opp til taket på det høyeste, så her har jeg en plan om å ha en farge nederst på veggene og en annen farge øverst på veggene og i taket. Har malt den nederste delen i “Timian”, og den øverste delen tror jeg blir….. *trommevirvel*… SVART! Blir ikke det kult? Det tror jeg! Boden er ferdig kledd med gipsplater og walls2paint-plater, så mitt neste prosjekt blir å begynne å male veggene der i fargen “Varmgrå”. Hele loftstua, gangen og trappeoppgangen har gips både på tak og vegger, og der er nå det andre strøket med sparklet lagt. Skulle ønske jeg kunne si at vi snart var ferdige, men sånn som jeg har forstått det så skal det enda et strøk til med sparkel på før det skal pusses, grunnes, sparkles og pusses igjen. Puh, for en jobb! Glad vi får hjelp av svogeren min til dette!!

Kontoret

Vi har også kommet godt i gang nede. På stua og kjøkkenet er alt av gipsplater ferdiglagt, og vi har til og med fått sparklet et strøk. Og som dere kanskje har sett på Instagram så har vi montert opp deler av kjøkkenet! Det blir sååå fint 🙂 Vi må vente litt med å sette opp øya, for den blir litt i veien når vi skal holde på der. Hvitevarene kommer snart også, så da får vi satt inn dem og montert resten av kjøkkenet. Meeen før det må elektrikeren komme å montere opp stikkontaktene til hvitevarene. Ja, det blir noen vendinger, hehe. Det er ikke bare å gjøre noe, for som regel er det mange ting som må bli gjort før man får gjort den ene tingen. I gangen nede har vi lagt gipstak, men ikke vegger enda. På soverommet/walkincloset har vi nesten lagt ferdig gips i taket, og på badet har nesten alle baderomsplatene kommet opp på veggene. Det er lagt varmekabler på gulvet og flytsparkel over, altså er det straks klart for for flislegging. På vaskerommet har det blitt lagt varmekabler, men det er ikke flytsparklet enda. Yes, that’s it – tror jeg har gått gjennom alle rommene nå. Ting går heldigvis fremover, selv om det kanskje ikke virker sånn, hehe. Sånn er det når man gjør det meste selv. Slitsomt, men veldig lærerikt.

Soverom

Enda et soverom

Vi har kjøpt inn gulv til begge etasjene, og jeg er så fornøyd med valget. Det ble ekstra brede og lange laminatplanker i eikefarge, tror det blir fint. Vi har også kjøpt inn gulv til gangen, og fliser til badene, men det tenkte jeg kanskje å lage et eget innlegg om.

Kjøkkenet

Stua nede

Send meg gjerne en melding på Instagram (@i.rdecor) eller på e-post iris@irdecor.no hvis du har noen spørsmål. Jeg blir også veldig takknemlig om du gir en tilbakemelding på hva du vil lese mer om når det kommer til husbyggingen 🙂