Hei!

Nå er det litt over en måned siden vi tok over huset og begynte med det innvendige arbeidet som vi skal gjøre selv. Og jeg må si at jeg synes vi har kommet veldig langt på kort tid, takket være helt enestående hjelp fra familie og venner. Vi har faktisk jobbet i huset hver eneste dag, ofte til kl 23-24 på kvelden. Det er jo litt slitsomt, men så motiverte som vi er er det mest bare gøy. Vi har i hvert fall fått lagt alt av plater på alle tak og vegger i hele andreetasjen. Vi (les: jeg) hadde egentlig et ønske om å ha gips og listefritt på alle rom i hele huset, men vi slo det fort fra oss. Det var både på grunn av hvor mye arbeid det er, men også fordi at gips ikke tåler så mye; altså er det dumt å ha det på f.eks kommende barnerom. Vi har derfor gjort følgende:

  • Gips i både tak og vegger i trappeoppgangen, gangen og loftstua
  • Gips i tak og Walls2paint på vegger på kontoret og i boden
  • Takess i tak og Walls2paint på vegger på alle tre soverommene

Badet venter vi med, siden rørleggeren ikke er helt ferdig og vi skal leie inn noen til å gjøre flislegging. Vi er i hvert fall ferdig med den tyngste snekkerjobben i andreetasjen. Det kjenner jeg er litt godt egentlig. Jeg er absolutt ikke redd for å jobbe, og har vært med på alt av “mannfolkarbeid” som pappa kaller det. Selv om jeg anser meg selv som sterk, så må jeg vel bare innrømme at jeg blir litt “underdog” sammenlignet med mannfolka når det gjelder å f.eks holde ei gipsplate oppi taket i x antall minutter. Hehe. Jeg synes det har vært veldig gøy med dette “mannfolkarbeidet” da, men jeg kjenner det er litt godt å give løs på litt fysisk lettere arbeid nå. I helga har kjæresten vært opptatt, så da begynte jeg like så godt å male, jeg. Det må jo gjøres, så hvorfor ikke nå? 😉 Planen er jo å gjøre ferdig de tre soverommene i andreetasjen ganske fort, slik at vi har de rommene til langringsplass den dagen vi må flytte ut av leiligheta og ned i kjelleren til mamma og pappa for en periode. Jeg har begynt på det mellomste soverommet, som har fått fargen “Senses” fra Jotun på veggene. Jeg vasket veggene og malte det første strøket på lørdag, og i går (søndag) pusset jeg ned alle skjøtene på platene før jeg malte det andre strøket. For en jobb det var å pusse! Føles ut som en hard treningsøkt der jeg sto og pustet og peset mens svetten rant! Men resultatet ble ganske bra, da. Man ser skjøtene noen plasser hvis man er helt nærme og lyset står rett på, men ellers er de så og si usynlige. Og fortsatt har jeg et strøk igjen!

Jeg har også malt tre strøk på utforingene som vi skal ha på “standardvinduene” i andreetasjen. De blir i samme farge som kanten på selve vinduene; “Elegant” fra Jotun. Denne uka skal jeg fortsette med malingen av tre de soverommene, kontoret og boden, før vi setter inn utforingene og kan begynne med listing. Der det er gips skal det være listefritt, noe som betyr myyye sparkle- og pussearbeid. Håper å begynne på dette også denne uken. Her skal vi få hjelp av min svoger, som er maler. Når dette arbeidet også er ferdig kan vi male stua, gangen og trapperommet også. Og da gjenstår det bare å legge gulv og sette inn dører så er vi ferdig! Og da har vi “bare” hele førsteetasjen igjen 😉 Det går fremover da, selv om det virker uendelig lenge til vi kan flytte inn enda. Håper dere vil følge prosessen videre, og har dere noen spørsmål så skriv til meg på Instagram eller send en e-post til iris@irdecor.no.

 

A05101C8-86C6-435F-A44DB26D38622316-172ACD3C-C07F-4963-B133508CB6339841