Annonse: Norgeshus

Hei!

En stund siden jeg har oppdatert dere på byggefronten nå. Det har vært ferietider, både for snekkerne og oss, og da har det ikke vært så mye å oppdatere. Men nå skal dere ihvertfall få et innblikk i hvordan vi ligger an.
I slutten på mai startet Norgeshus/Oppdal Bygg å sette opp huset vårt. Det var noen utrolig spennende dager, for å si det sånn. Før vi dro på jobb var det bare betongplata som var på tomta, men når vi var innom etter jobb sto det et halvt hus der! Så gøy!! Som jeg har nevnt før ble jo selve huset laget i en produksjonshall i vinter. Derfor kom det i ferdige element til tomten vår og på to dager var alle ytterveggene oppe. Etter det gikk det slag i slag; alle elementene på huset ble montert opp, andreetasjen ble lagt, innervegger til alle rommene ble satt opp og taket kom på. Det er så utrolig rart hvordan ting endrer seg og hvordan synet bedrar, for når betongplata kom opp hadde vi omtrent panikk for at huset skulle bli et lite miniatyrhus. Vi innstilte oss på at vi kanskje fikk plass til èn stol på stua – hvis vi var heldige! Men når veggene kom opp skjedde det stikk motsatte; huset så jo gedigent ut! Har hørt at de fleste opplever dette når de bygger hus, men det var virkelig en merkelig opplevelse. Nå er vi ihvertfall trygge på at vi får nok plass, og det blir ikke noe problem å få plass til både sofa og flere stoler på stua, for å si det sånn! 🙂 Nå har vi kommet dit at elektrikerne og rørleggerne holder på med sitt, og når de er ferdige er det klart for å gjøre ferdig alt av det innvendige arbeidet (tak, vegger, gulv, maling osv). Jeg gleder meg så utrolig mye til å se hvordan det blir! Jeg har jo allerede innredet hele huset i hodet mitt, så det skal bli gøy å faktisk sette i gang med det og se om det blir slik jeg har tenkt. Det kommer nok mange blogginnlegg om innredning fremover så det er bare å følge med.

Slik ser utsiden av huset ut nå!

En ting som man bør forberede seg på når man skal bygge hus er at det kan dukke opp små og store ting underveis som man må endre på.  Det har det gjort hos oss også, men heldigvis har det bare vært småting. Folkene fra Norgeshus har vært helt eksemplariske på dette området; har det vært noe har vi fått beskjed med èn gang, og vi har fått være med å se på alternativer og bestemme oss for løsninger. Det å bli såpass inkludert i prosessen er noe vi har satt veldig stor pris på. Som sagt har vi ikke opplevd noen store utfordringer, bare småting som at en innervegg har blitt flyttet et par cm for å få plass til avløpet og lignende. Det er jo ikke engang en utfordring, men vi setter likevel pris på å bli informert og at vi fikk ha det siste ordet. Alt av detaljer har vi fått bestemme; alt fra hvor høyt oppe på veggen uttaket til sentralstøvsugeren skal være, til nøyaktig plassering av luke opp til råloft. Byggelederen har selvsagt gitt oss god veiledning og gode råd, og med den kunnskapen de i Norgeshus sitter på har vi vært trygge på at valgene våre har blitt riktige, både rent byggeteknisk og estetisk. Vi har jo vært ganske nysgjerrige mens snekkerne har holdt på, så det har blitt noen turer opp til å huset for og se. Hver gang har vi blitt veldig godt tatt imot av alle som har jobbet der, og de har tatt oss med på rundturer i huset, informert oss om deres arbeid og svart på alle spørsmål vi har hatt. Hver gang vi har gått fra der har det vært med sommerfugler i magen og et stort glis om munnen. (PS! Vi ønsker jo ikke å forsinke arbeidet, så vi har prøvd å begrense besøkene våre litt, da ;-))

Førsteetasjen! Her blir det inngang/hall, kjøkken, spisestue, stue, vaskerom, bad, sportsbod, soverom og walk in closet.

Vi er om mulig enda mer fornøyd med Norgeshus nå enn hva vi var i startfasen. De har virkelig levd opp til forventningene og bevist nok en gang at de er profesjonelle, fleksible, kvalitetsbevisste og ikke minst veldig dyktige. Det er aldri noe tull eller slurving med de, og fra dag èn har vi følt at drømmehuset vårt har vært i de beste hender. Det er viktig å skape denne tilliten til husleverandøren – et hus er tross alt en stor investering! Så for alle dere som tenker på å bygge hus, enten ferdig kataloghus eller et mer skreddersydd hus; GÅ FOR NORGESHUS! Dere kommer ikke til å angre. Vi har jo valgt hustypen Nupen, men fått det tegnet om ganske mye, og jeg må si at vi får utrolig mye hus for pengene. Nupen er et av de mest populære husene de har, og det er ikke uten grunn. De er romslige, arealeffektive, enkle å skreddersy og ikke minst får du valuta for pengene. Helt til slutt kan dere lese noen tips fra meg, basert på de endringene vi gjorde for å gjøre Nupen-huset litt mer moderne – og unikt!

  1. Velg en blanding av stående og liggende panelretning, det gjør fasaden mer interessant og skaper et moderne uttrykk. Vi har partier med ulik panelretning rundt hele huset.
  2. Velg noe annet enn de klassiske hvite vinduskarmene. Hva med mørk grå som vi har, eller helt svart?
  3. Er det mulig, trekk noen av vinduene helt fra gulv til tak (egner seg kanskje best på oppholdsrom). Det gir en veldig pen fasade og samtidig gir det masse lys inne. Og hvem vil vel ikke ha godt med dagslys?
  4. Velg beis fremfor heldekkende maling. Jeg synes det passer veldig godt til moderne hus, og nå som tre er det “hotteste” materialet er det fint å kunne se treverket gjennom fargen. Vi har valgt fargen “Jernvitrol” på huset og er veldig fornøyd med både fargen og at den gir det moderne uttrykket vi ønsket.
  5. Bruk spiler som rekkverk på balkong og veranda. Trenger jeg egentlig å si mer? Spiler er utrolig lekkert og det er en detalj som kan friske opp selv de mest kjedelige fasader.

Andreetasjen! Her blir det tre soverom, bod, kontor, bad og stue.

Hvis det er noe dere lurer på i forbindelse med husbyggingen er det bare å kontakte meg på iris@irdecor.no. Hvis du vil få mer info om Norgeshus kan du gå inn på nettsiden www.norgeshus.no eller kontakte din nærmeste forhandler for en uforpliktende prat!