Hei!

I går var jeg innom Byggmakker og plukket ut fargepaletten til huset. Jeg må si at jeg ble veldig inspirert av det nye fargekartet til Jotun, der var det SÅ masse fint! Som jeg har skrevet tidligere har vi noen grunnfarger og materialer som går som en rød tråd gjennom huset; betong, sort, hvitt og lyst tre (hovedsakelig eik). Dette er jo egentlig ganske kalde farger og materialer, derfor tror jeg det blir ekstra fint å kombinere de med varme, vakre jordfarger og selvsagt masse grønne planter! Vi har ikke kommet så langt at vi har bestemt farge til hver vegg i hvert rom enda, og vi kommer nok ikke til å bruke alle fargene som dere ser her heller. Men en ting er i hvert fall sikkert – veggene våre kommer til å bli malt i farger fra denne paletten!

Såå mange nydelige farger!!

På hovedsoverommet har vi veldig lyst til å gå for den lune grønnfargen “Timian”, både på vegger og i tak. Vi har valgt oss ut to forskjellige eikegulv (laminat), der det lyseste blir lagt på rommene nede og det mørkeste blir lagt på rommene i andreetasjen. Lys eik sammen med denne fine grønnfargen tror jeg blir utrolig lekkert! Vi får jo hovedsoverom og walk in closet i ett (bare en halvvegg som skiller rommene), noe som da betyr at det må bli “Timian” på vegger og tak i garderoben og. Hva tror dere, blir det fint eller blir det litt feil?

Gulvet sammen med fargepaletten vi tenker å bruke i førsteetasje!

Sånn ellers i huset blir det stort sett hvite tak, eller det vil si “Egghvit”. Tror den hvitfargen blir finere enn “Klassisk hvit” når vi skal ha så mange varme farger på veggene ellers. På stua nede tror jeg det blir en beige vegg, enten i fargen “Raw Canvas”, “Devine” eller “Vanilje”. Resten av veggene tror jeg blir hvite, bortsett fra den ene kjøkkenveggen som blir i en varmgrå kalkmaling. Siden kjøkkeninnredningen blir sort og vi kommer til å ha en del sorte møbler og interiør, tror jeg det er greit med endel lyse vegger. Kjøkkenet, spisestua og stua er jo tross alt i en åpen løsning.

På stua oppe blir det svære vindu fra gulv til tak (nesten 4 meter på det høyeste), så her kan vi få for litt mørkere farger på veggene uten at rommet blir for mørkt. Jeg liker brune nyanser, men jeg har ikke helt klart å overbevise samboeren om en brun stue enda. Vi får se om han kommer på gli eller ikke. En fin, varm farge skal det nok bli der uansett!

Gulvet og fargene vi har lyst på i andreetasjen!

Ellers har vi hele tre soverom og et kontor i andreetasjen, så her kan jeg virkelig slå meg løs med farger. I starten kommer vi til å bruke et soverom til gjesterom og et til treningsrom, og det siste soverommet vet vi ikke helt hva vi skal gjøre med enda. Vi håper jo selvsagt at disse rommene blir barnerom ganske snart <3

Elsker denne kombinasjonen!

Så, hva synes dere? Blir ikke dette en fin fargepalett som passer inn med grunnelementene? 🙂