Hei!

Jeg tenkte å fortelle dere litt mer om min jobbsituasjon, som har endret seg ganske drastisk den siste tiden (..på en positiv måte).
I januar 2017 opprettet jeg enkeltpersonforetaket I.R Decor Iris Røstad, hovedsakelig på grunn av at jeg hadde begynt å selge en del maleri, men også for å gjøre dette med annonseinntekter på Instagram riktig. Gjennom året solgte jeg jevnt og trutt, men kjente på at jeg ikke hadde nok tid til å satse ordentlig. Derfor ble det bare så jeg holdt på på kveldstid og ellers når jeg hadde litt tid til overs. Jeg fikk også noen forespørsler fra bedrifter som kunne tenke seg å få hjelp til sosiale medier. På det tidspunktet hadde jeg allerede full jobb på dagtid, og all ledig tid ble brukt på Instagram og maling. Jeg følte at alt ble litt halvhjertet, for jeg hadde ikke nok timer i døgnet til å gå “all in” på alle områder. Det begynte likevel å vokse en drøm inni meg. En drøm som har vært der så lenge jeg kan huske, men som jeg har lagt litt lokk på de siste årene. Jeg har så mye kreativitet i meg, og brenner for å skape – det har jeg gjort siden jeg var bittelita. Style, fotografere, male, designe, skrive, hodet mitt kverner konstant på hva jeg kan lage. Jeg følte jo at jeg hadde klart å oppnå noe bare ved å ha dette som hobby, for over 50.000 mennesker fulgte meg og mitt på Instagram, og bedrifter ville ha meg til å vise frem deres varer og tjenester. Hva ville da skje om jeg satset ALT på et eget firma, og ga det all min tid? Denne tanken okkuperte hodet mitt konstant, og jeg klarte ikke å gi slipp. Så i februar bestemte jeg meg; JEG MÅ PRØVE! Jeg har en drøm, jeg har kanskje en mulighet til å leve den ut, og da må jeg bare prøve. Jeg er sikker på at jeg hadde angret resten av livet hvis jeg ikke hadde gitt det en sjanse. Jeg har jo alltids økonomiutdanningen å falle tilbake på, tenkte jeg. Den 16. mars hadde jeg min siste dag i Nasjonalparken Næringshage – en arbeidsplass jeg stortrivdes på. Det var trist, men samtidig føltes det riktig å satse på det jeg brenner for. Det gjorde jo saken veldig mye enklere når mine fantastiske kolleger hadde tro på meg, og støttet meg. I tillegg ville Nasjonalparken Næringshage bli en støttespiller videre også, noe som var en trygghet i seg selv.

Etter det ble veien litt til mens jeg gikk. Selskapets formål ble klart; rådgivning, prosjektledelse, innholdsproduksjon og øvrige tjenester tilknyttet kommunikasjon og markedsføring, og annet som naturlig faller sammen med dette. Altså, ingen kunst inn i bildet der. Jeg har defor løst det med å beholde enkeltpersonforetaket, som nå kun handler om salg av egen kunst. I tillegg har jeg opprettet I.R Decor AS, der jeg jobber med innholdsproduksjon (foto, video, tekst etc) og markedsføring for bedrifter, både gjennom deres digitale kanaler og min egen Instagramkonto @i.rdecor. Jeg vil også jobbe med boligstyling, og eventuelle andre oppdrag som er tilknyttet enten interiør eller annet visuelt innhold. Og lurer du på hvordan det har gått hittil? Jo, takk som spør – det har gått nokså bra. Men jeg har jobbet utrolig hardt for det, og enda hardere skal jeg jobbe fremover. Det er mange spennende ting som skjer fremover, og jeg er så gira! Det føles så bra å kunne våkne opp hver morgen å vite at jeg skal jobbe med det jeg synes er mest gøy i hele verden. Det motiverer meg og det gir meg en livsgnist jeg aldri har kjent på før. Jeg kan ikke si at det bare har vært en dans på roser, for det har det ikke. Det har vært skummelt, jeg har måttet gå langt utenfor komfortsonen, jeg har grått, jeg har ventet, jeg har fått avslag og jeg har hatt lyst til å gi opp. Men så kommer det plutselig en opptur og jeg blir minnet på hvorfor jeg gjør dette. Og da er alle nedturene og alt slitet så verdt det! Jeg vet at det er nå eller aldri – og jeg har aldri vært mer klar for å GI ALT!!!

Sak fra lokalavisa Opdalingen

Har DU en drøm? GO FOR IT, sier jeg bare. Det er bedre å ha prøvd og eventuelt feilet, enn å angre resten av livet på at man aldri turte å prøve. Det kan jo tross alt gå bra også 😉

Vil du vite litt mer om hva jeg jobber med kan du lese om det på siden tjenester