Annonse: Norgeshus

Nå er det snart et år siden vi bestemte oss for å bygge hus. En drøm vi hadde hatt lenge, og som nå var klar til å settes ut i live. Vi er sikkert ikke alene om å ha den drømmen, så jeg tenkte å dele vår erfaring med dere. Hva starter man med, hvordan går man fram osv.

Først og fremst lagde vi oss et budsjett (det sier seg kanskje selv?). Både jeg og kjæresten min satte opp våre faste utgifter og inntekter og kom frem til en lånesum som vi visste vi kunne betjene – og leve komfortabelt med. Det er jo viktig å leve oppi alt dette og, man skal ikke bo seg ihjel. Når vi hadde funnet maks lånesum som vi kunne betjene, plusset vi på egenkapitalen vår – og voila, så fikk vi en makspris på hva vi kunne bruke på huset.

Så begynte jakten! Vi hadde allerede sett for oss litt hvordan huset skulle være. Vi ønsket blant annet vaskerom med egen inngang, åpen kjøkken/stue-løsning, hovedsoverom med tilknytning til walk-in-closet, og et eget kontor. Og gjerne en loftstue (eller fotballkampstue, hvis du spør kjæresten min). Jeg ønsket meg funkishus, mens min bedre halvdel ville ha et tradisjonelt hus. Hva gjør man da? Jo, man møtes på midten. Vi bestemte oss for at huset måtte være moderne, men klassisk. Jeg kan nesten garantere at vi har studert hver eneste husmodell som ligger ute på nettet – uten å treffe på 100 % hva vi ønsket. Men vi fikk fort øynene opp for Norgeshus. Det er to grunner til det; den første er at vi ble anbefalt av veldig mange å bruke Norgeshus og det lokale byggefirmaet Oppdal Bygg, og den andre grunnen er at Norgeshus er så fleksible at vi kunne få skreddersydd huset akkurat som vi ville. Vi bestemte oss for Norgeshus allerede før vi hadde pratet med dem.

Vi kontaktet det lokale kontoret og fikk avtalt et uforpliktet møte. Vi la frem noen skisser over hvordan vi ønsket at huset skulle være, og det viste seg at grunnflaten stemte ganske bra med en husmodell som heter Nupen. Vi fikk med en gang klarsignal om at de kunne bygge drømmehuset vårt – akkurat slik vi ønsket! Etter noen uker fikk vi de første tegningene, der arkitektene i Norgeshus hadde tegnet opp Nupen-huset til å passe med våres ønsker og preferanser. Det eneste vi forandret på var å fjerne en liten vegg og et vindu. Det var helt uproblematisk å endre på tegningene, og vi fikk nye oppdaterte tegninger bare et par dager etter. Prisen viste seg å komme godt innenfor vårt budsjett, og vi takket dermed ja til tilbudet vi fikk fra Norgeshus og Oppdal Bygg. Å få et nærmest arkitekttegnet hus uten at det koster noe mer enn et ferdighus er ikke verst? 🙂

I motsetning til de fleste fikk vi tegnet ferdig hus FØR vi hadde kjøpt oss tomt. Her gjør vi ting i motsatt rekkefølge 😉 Etter ei stund fant vi en tomt innen vårt budsjett. 900 kvm, i et fint og nyetablert boligområde litt nord for Oppdal sentrum – helt perfekt! Tomta ble kjøpt og nå startet planleggingen for alvor. Vi sendte ut forespørsler på grunnarbeid til alle entreprenørene i området, og det var jammen lurt, for prisene varierte med over 150.000 kr! Vi hentet også inn priser på betongarbeid og gikk for den billigste, også her. Det er ikke alltid lurt å gå for det billigste, så forhør deg litt med de som har erfaring med akkurat det firmaet først. Heldigvis for oss så var det de som kom ut best i pris som også  hadde best rykte på seg. Alt av grunnarbeid og betongarbeid ble ferdig på 4 uker. Nå er alt klart og huset er på vei opp I DAG! I neste innlegg kan jeg nok vise bilder av et ekte hus. Huset ble jo laget ferdig i en produksjonshall i vinter, og kommer i ferdige element. Så det tar ikke lang tid før det faktisk står et hus på tomta vår, selv om det er rimelig tomt innvendig enda, da.

Norgeshus har en rekke husmodeller som passer de fleste, enten du liker tradisjonelle hus, moderne hus eller funkishus. Alle husene kan skreddersys etter dine ønsker og behov. Sjekk ut www.norgeshus.no for mer informasjon! 🙂