Vi har fått utrolig god hjelp av Comfortbutikken Rørsenteret på Oppdal når det kommer til alt av VVS. Det er jo så masse å velge i, at man kan bli helt lost. Derfor er jeg så glad for at vi har fått hjelp fra noen som har skjønt hvordan vi vil ha det og hvordan vi tenker. Aina på Rørsenteret er helt rå på det! Etter noen møter har hun nærmest kunne fullføre våre setninger når det kommer til valg på badet. Gøy med noen som forstår! 🙂 Hun har også tegnet badene i 3D til oss, og det gjør det så mye enklere å se for seg hvordan det blir.

Bad nr.1: Dette badet er nede og vil være i forbindelse med hovedsoverommet og walk in closet. Her kommer vi til å legge slette baderomsplater i hvitt på veggen, eventuelt legge plater og male de hvite med våtromsmaling. Noen som har erfaringer om hva som er best her? I dusjhjørnet har vi tenkt å legge hvite hexagonfliser i marmor. På gulvet blir det 60 x 60 store fliser i sort marmor. Alle andre sorte detaljer er matte, så det blir helhetlig. Ellers blir det akkurat som på 3D-bildet under.

Bad nr. 2: Dette er det største badet og ligger i 2.etasje. Her skal vi legge hvite baderomsplater som ser ut som fliser. Rutene vil være i 60 x 60 cm, samme som flisene på gulvet. Flisene på gulvet vil være lysegrå, i en betonglook. Badekaret vi har valgt er grått og ser også ut som betong. Det er RÅÅÅÅSTILIG!! 🙂 Planen er å ha to bolleservanter som også er i betonglook, men vi har ikke klart å finne noen enda. Så hvis du vet hvor vi kan finne det må du skrike ut! På dette badet vil alt av armatur og detaljer være i krom (sølv).

Blir ikke badene fine, da? Vi er ihvertfall veldig fornøyde med det vi har endt opp med. Noen tips til dere som skal bygge/pusse opp bad:

  • Bruk god tid på å velge planløsning – og husk på yttervegger! Få hjelp av noen som kan tegne opp de ulike mulighetene i 3D, og tenk praktisk (ikke bare estetisk). Vi har vært frem og tilbake mange ganger, men nå endelig er vi 100 % bestemt på disse planløsningene. Vi har tenkt litt for og i mot på alle de ulike mulighetene før vi bestemte oss.
  • Tenk langsiktig! Bad er ikke noe man kan pusse opp annenhvert år ut ifra trender. Derfor er det lurt å velge noe tidløst. Og tidløst kan fortsatt være fint! Badet nede hos oss er vel det som er mest trendy, mens badet oppe er tidløst og klassisk. Jeg tror uansett ikke at vi kommer til å bli lei av badet nede på maaaange år!
  • Skap en helhet! Bestem deg for om du vil ha krom, gull, sort etc, og velg så det på alle synlige detaljer. Det blir som en rød tråd på badet og skaper en veldig fin helhet.
  • HØR PÅ FAGFOLK! Det er ikke alt som lar seg gjennomføre, ihvertfall om man har et budsjett å forholde seg til. Og de som jobber med dette daglig har faktisk mer peiling enn oss som aldri har designet et bad før. Så mitt beste tips er å lytte til fagfolk og ta med deg alle råd og tips de har 🙂